Ajankohtaista / tiedotteet

Pohjois-Päijänteen kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelma on hyväksytty

Pohjois-Savon ELY-keskus on hyväksynyt Pohjois-Päijänteen kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelman:


Kalastuksensäätely Pohjois-Päijänteen kalatalousalueelle 2023-2031

Pohjois-Savon ELY-keskus on tehnyt kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelman perusteella liitteen mukaiset kalastuksensäätelypäätökset:


Verkon solmuvälirajoitukset

Pohjois-Savon ELY-keskus asettaa kalastuslain (10.4.2015/379) 53 §:n nojallaPohjois-Päijänteelle ja Jyväsjärvelle seuraavat kalastusrajoitukset:Solmuväliltään 41 – 54 mm verkkojen käyttö on kielletty 31.12.2025 asti Pohjois-Päijänteen kalatalousalueella osassa Päijännettä ja Jyväsjärvessä. Kalastusrajoitukset: www.kalastusrajoitus.fi


Kalatalousalueen kokous 12.4.2022

Pohjois-Päijänteen kalatalousalueen kokous järjestetään Särkisaaren leirikeskuksella Jämsässä 12.4.2022 klo 16.00 alkaen. Kokouksen aluksi tarkastetaan valtakirjat. Kokoukseen osallistujilta toivotaan ennakkoilmoittautumista sähköpostiin: timo.meronen(at)ahven.net.


Käyttö- ja hoitosuunnittelu etenee

Pohjois-Päijänteen kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelma on toimitettu ELY-keskukselle hyväksyttäväksi. Seuraavaksi suunnitelmaa käsitellään Kymijoen kalatalouden yhteistyöryhmässä. Suunnitelma on luettavissa käyttö- ja hoitosuunnittelu-sivulla.


Käyttö- ja hoitosuunnitelma etenee ELY-keskuksen käsittelyyn

Pohjois-Päijänteen kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelmaa 15.12.2021 käsitellyt kalatalousalueen kokous on saanut lainvoiman ja käyttö-ja hoitosuunnitelma lähetetään ELY-keskukselle hyväksyttäväksi.


Kalastuskilpailujen järjestäjille uusi ohjeistus vuodelle 2022

Kalatalousalueen hallitus on saamansa palautteen perusteella laatinut kalastuskilpailujen järjestäjille ohjeistuksen. Ohjeistus on samalla lupaehto kalatalousalueen myöntämälle kilpailuluvalle. Venekuntakohtainen kilpailulupa käsittää kalatalousalueen yhteisluvan alueet lukuun ottamatta Luhangan kunnan alueella sijaitsevia lahtivesiä: Kotkatselkä, Pilkanselkä, Tammiselkä, Pajuselkä ja Ahvenusselkä (tien nro 612 itäpuoliset vedet).


Kalatalousalueen yleiskokous

Pohjois-Päijänteen kalatalousalueen 21.4.2021 yleiskokouksen pöytäkirja on esillä kalatalousalueen virallisella ilmoitustaululla 26.4.-11.5.2021 osoitteessa: K-S Kalatalouskeskus, Kauppakatu 19 B 2. kerros Jyväskylä.


Päijänteen luonnonvarainen taimen ry

Pohjois-Päijänteen kalatalousalue on jäsen Päijänteen luonnonvarainen taimen ry:ssä. Yhdistys pyytää syksyllä Päijänteestä järvitaimenen emokaloja ja istuttaa niistä lypsettyä mätiä maaliskuussa Päijänteeseen laskeviin virtavesiin. Toiminnalla elvytetään Päijänteen järvitaimenen elinkiertoa. Lisätietoa hankkeesta ja yhdistyksestä: www.paijanteentaimen.fi


Takaisin etusivulle
Pohjois-Päijänteen kalatalousalue

www.pohjoispaijanteenkalatalousalue.fi